Hey, Cupcakes~!

Happiness served in small paper cups.

By: azura naem

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 8-Jul-2008 04:46 Email | Share | | Bookmark

Assalamualaikum. Hello Hey,Cupcakes! beloved customers, viewers and other cupcakers!

Firstly, I nak apologize (seems I've been doing this a lot in my recent postings, kan?) sebab ada banyak emails, sms dan panggilan telefon yang I tak dapat nak respond to sejak end of last month..around 20hb lebih I dah tak sempat nak reply. Pertama sekali, dah confirm laptop I rosak buat selama-lamanya. Jadi, benda ini mendatangkan masalah yang sgt kronik sebab nak get to my emails susah. Ada komputer zaman dinosaur kat rumah ni, sgt slow...jadi pada yang email sebelum2 ini harap sangat bersabar menanti jawapan. Kepada yang email untuk order pada tarikh yang telah kata FULL, harap maaf ada kemungkinan besar saya tak akan reply.

Kedua, saya tak jawab call dan sms sebab mmg sangat busy dr end of last month..dan sampai hari ini baru bukak balik. Ada sebab penting. Atau lebih senang kata, ada peristiwa penting yang berlaku dalam life saya. Saya harap semua dapat memahami dan menerima sebab saya sedang happy sekarang.



Rasanya I akan ada nombor phone baru la kot khas utk biz, so that bila I "close" I betul2 close. Bila customer call tak dapat, maknanya I tutup la tu. Jgn tak tahu, kadang2 pukul 1 pagi pun ada hambaAllah call nak place order..huhuhuh.. haritu pukul 4 pagi pun ada misscall. I bukan 7 eleven, 24 jam..huhuhu..

Jadi saya nasihatkan pada yang belum email, kalau nak order SMS saya.

Anyway, saya minta maaf for any delays..Will try to update on FULL dates as soon as possible.

Thanks everyone!
Lotsa Cupcake Love,
Azura Naem
azura.mn@gmail.com (please email me here and not my yahoo acc)
012-2652488
Instant Messenger : rosejeans82@yahoo.com


Tuesday, 10-Jun-2008 02:57 Email | Share | | Bookmark
Hey,Cupcakes! - Lama tak update huhuhuh..

Assalamualaikum. Hello everyone!

[u]Perkhabaran.
How's everyone doing? Hope everyone is fine. Haven't been updating much kan sebab laptopku masih di kedai..tak tahu la apa perkhabarannya. Entah-entah crash haritu harddisk kong hilang semua folder picture cupcakes.. mintalah dijauhkan. AMIINNNN..

Harga.
Minyak naik harga..semua benda pun naik harga. Benci tapi tu lah hakikatnya. Rata-rata tengok cupcakers and bakers pun naikkan harga. Hey,Cupcakes!?? Tak tahu nak kata..memang sejak 3 bulan lepas, cost memang naik..tapi tak sampai hati lagi nak naikkan harga..Hey,Cupcakes insyaAllah akan tunggu sehingga harga pasaran bahan-bahan mentah seperti tepung, mentega, gula, minyak dan lain-lain stable dahulu sebelum menetapkan harga baru. Ye la, kalau letak sekarang sekali harga barang naik dari yang jangka, haru pulak. So, ye..hint awal. Harga akan naik sebelum akhir tahun ini.

Updates Gambar.
Seperti yang dimaklumkan, my laptop rosak. Gambar yang ada in hand ialah gambar dalam camera. Dan baru ni kan musim orang kawen. Banyak order hantaran. Gambar-gambar ni byk design standard utk hantaran. Warna je beza-beza. Hik hik..
Enjoy..



Customers yang request colour gold biasanya akan diwarning, I tak dapat nak buat colour gold. Selalunya akan diberitahu akan buat more white and light yellow and lots of gold dragee(edible pearls). Contoh mcm atas tu la.



Purple theme cupcakes.
Size is extra medium( slightly large than medium). This size is usually done for those yang order special packaging (price included in special packaging).
Usual price is RM 1.70 per piece.



Cupcakes theme red and white for my cousin yang bertunang. Cupcakes baked in souffle cup. Cup ni lebih mahal dari normal cupcake liners kertas biasa tu. Per cup RM 1.80. Min order- 25cups - RM 45.

Dates update.
Ok, buat masa sekarang, untuk small orders saya ambil orders up to 3 months ahead sahaja. Untuk large orders sahaja yang boleh lebih dari 3 bulan ke atas. Large orders bermaksud orders 200pc ke atas atau RM 150 ke atas.

For June lots of close dates cause I'll be a very busy lady this month.

Below is the dates updates as of [18 June 9:30 am].

12 - 14 June - FULL ORDERS

16 - 17 June - CLOSED

20 - 21 June - FULL ORDERS

22 - 25 June - CLOSED

26 - 30 June - FULL ORDERS

1 - 7 July - CLOSE for family event.

11 - 13 July - Booked.

28 - 30 July - FULL

7 - 9 August - FULL

14 - 16 August - Limited sudah..cepat-cepat order ye!

Thanks everyone!
Lotsa Cupcake Love,
Azura Naem
azura.mn@gmail.com (please email me here and not my yahoo acc)
012-2652488
Instant Messenger : rosejeans82@yahoo.com


Monday, 26-May-2008 15:16 Email | Share | | Bookmark
Hey,Cupcakes! - Internet Connection Problems

Assalamualaikum, hi everyone..

Just need to inform, my laptop is sent for repairs. So I'm having difficulty getting online to check emails. I have a computer but a computer isn't very portable kan..I tak dapat nak check emails while baking like I'm used to do.

So what I'm trying to say is...PLEASE CALL/SMS me to make orders. My number is 012-2652488 (Azura).

Thanks!



Sunday, 18-May-2008 14:23 Email | Share | | Bookmark
Hey,Cupcakes!-Glass Tier for RENT :)

Assalamualaikum..Hellop everyone..

How are you all today? I hope everyone's doing great..me? Still ada problem biological clock..dah haywire..Hari-hari tak cukup tidoooo...huuhuhuh..tapi takpelah, it's all for you guys yang sudi buat orders cupcakes! You guys memang rock lah!

Anyway..I have a new thing to introduce....

3 TIER GLASS CUPCAKE STAND...for RENT ONLY.



This is 3 - tier glass cupcake stand.
This cupcake stand can fit "about" 2 boxes of cupcakes. (32LARGE/50MEDIUM/100SMALL)
but if you ask me...rasanya boleh muat MORE..Actually I tak experiment lagi berapa..but in the picture about 30LARGE..kalau susun rapat2 lagi boleh muat more..
SO...here's the deal..

1. 1 day rent is RM 20 (including day of pick up) if you don't buy any Hey,Cupcakes!

2. 1 day rent is RM15 (including day of pick up) if you buy 1 or 2 boxes of Hey,Cupcakes!

3. 1 day rent is RM10 (including day of pick up) if you buy 3 or 4 boxes of Hey,Cupcakes!

4. 1 day rent is *FREE! when you buy 5 boxes (and more) of Hey,Cupcakes!
* FREE rental up to 4 DAYS only.

- A deposit of RM 150 is applicable upon collection of cupcake stand (even if you purchase 5 boxes and more).Deposit will be returned when returning the cupcake stand in exact order when collecting. Rent will be subtracted from the deposit.

- Cupcake stand will be given unassembled and in a box. Don't worry, instructions are provided and it's VERY SIMPLE to assemble.

- Please inform upon ordering. At least (I stress ni, AT LEAST) 1 week notice before.

All right, that's all..I hope I'm not forgetting any details. If so, let me know k?

Thanks everyone!
Lotsa Cupcake Love,
Azura Naem
azura.mn@gmail.com
012 2652488
IM : rosejeans82@yahoo.com


Wednesday, 14-May-2008 04:10 Email | Share | | Bookmark
Hey,Cupcakes! Apologizes to everyone.

Assalamualaikum. Hi Everyone.

I have to apologize to everyone because I haven't been picking up calls and answering emails and SMSes for the past several days now. I am quite unwell. Sorry for not informing here too. Last Saturday (10May), I started feeling a bit off. Woke up very early in the morning (actually I think I got about 2 hours sleep only) feeling very dizzy and hot. I had to cancel that day's order. And the next day, Sunday the 11th, my house (and neighbourhood) got water supply problems. There wasn't a drop of water in the kitchen and water was almost scarce in the bathrooms. Fortunately, I manage to bake a few orders for that day, but I tak dapat nak buat more cause cannot wash mixer bowl. Sorry again to dear customers who I had to cancel.

After that episode, sakit from Saturday berlarutan pulak..

Anyway, I am up and about today..I will try my best to entertain emails..Unfortunately, I'll be too busy baking and such today to entertain calls and SMSes. Trust me, you won't want to talk to me when I'm like this. I know, I know..mesti you all kata aik..nak jawab tu pun tak boleh? Please trust me, I sangat blur and tak boleh concentrate sgt..I takut kalau I cakap tak betul pulak nanti. Sorry sangat2..

Will try to update as soon as possible.

Thank you for understanding.

Thanks everyone!
Lotsa Cupcake Love,
Azura Naem
azura.mn@gmail.com
012 2652488
IM : rosejeans82@yahoo.com


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net